Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pavel Nechala, podpredseda strany Spolu: Nahraný Fico

.pavel Nechala .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Zverejnené nahrávky zo stretnutí opozičného lídra Roberta Fica s advokátmi stíhaných osôb: Tibora Gašpara, bývalého policajného prezidenta, a Norberta Bödöra, oligarchu s väzbami na predsedu Smeru, rozprúdili diskusiu o skazenosti systému, ktorý dvanásť rokov postupne demontoval právny štát.

právny štát, ktorý dnes zúfalo potrebujú práve bývalí držitelia verejnej moci. Pohľad na ich mentálny svet mimo kamier (oficiálnych), nevraživosť a pokrytectvo v ich vzájomných vzťahoch a cynické uplatňovanie zákonných aj politických nástrojov na dosiahnutie cieľov, je dostatočne odpudzujúci. Znamená však viac takýchto informácií pre občanov aj ich lepšiu informovanosť a zodpovednejšie rozhodovanie pri výbere volených zástupcov?

V prvom rade je tu otázka zákonnosti použitia informačno-technických prostriedkov. Hodnotenie tejto otázky, ktorú zodpovedal zákonný sudca, a bez znalosti príslušného spisu, je neprípustné. Právny štát totiž nevybudujeme prekročením oprávnení a posväcovaním prostriedkov na „dobré účely“. Preto, aj keď nesúhlasíme s krokmi osôb na predmetnej nahrávke, musíme súčasne žiadať aj dôveryhodné vyvrátenie pochybností o zákonnosti sledovania opozičných politikov. A problémom sú nepochybne aj úniky z vyšetrovacích spisov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite