Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Gál z Maďarského fóra: Preberie sa konečne policajná inšpekcia?

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Najprv tu bol model, že z obetí spravili obvinených. Začalo sa to Hedvigou Malinovou, politici mávali na tlačovke dôkazovým materiálom, prezumpciu neviny hodili do koša a obvinili Hedvigu, že je klamárka. Pokračovalo to Rómami z Moldavy a prišli ďalšie a ďalšie kauzy. Polícia a prokuratúra namiesto toho, aby stíhala korupčníkov, začala stíhať novinárov, ktorí korupciu odhaľovali – za ohováranie. A čo policajná inšpekcia? Nič, nič, nič.

pokračovalo to všadeprítomnou korupciou, pochybnými tendrami, predraženými zákazkami. Uchádzači, ktorí súťažili sami so sebou, lebo boli sami v tendri (ktorý bol šitý na ich mieru), tendre, kde zostal najdrahší uchádzač, lebo ostatných vylúčili. „Vybavovačmi“ súťaží s mastnými províziami a politickými konexiami. Dobou kešu, ktorý sa balil do alobalov alebo sa v ruksaku zabudol na pumpe. A prokuratúrou a políciou, ktoré nič neriešili, lebo však Kali povedal, že korupcia tu ani neexistuje. A čo policajná inšpekcia? Nič, nič, nič.

Potom to dosiahlo obludné rozmery. Unesený štát prerástol do mafiánskeho. Vládni politici, vysoko postavení byrokrati, sudcovia, prokurátori sa okrem oligarchov spojili aj s organizovaným zločinom. S dépeháčkarmi, od ktorých brali provízie za ochranu, s talianskou mafiou na východe, ktorá sa dostala na Úrad vlády. Finančná správa a KÚFS to neriešili, polícia nevyšetrovala, prokuratúra nedozerala, iniciatívnych ľudí odstavili a znemožnili, zametači (61:0 Kováčik a Mr. „trtošenie“ Trnka) to istili zhora, nič sa pred súdy nedostalo. A čo policajná inšpekcia? Nič, nič, nič.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite