Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Merašický z KDH: Vymkla sa vládnej koalícii situácia v polícii?

.tomáš Merašický .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Médiá to označujú za „vojnu v polícii". Treba to však povedať jasnejšie a presnejšie: nejde o nič iné, ako o súboj politických garnitúr vo vedení bezpečnostných zložiek nášho štátu. Tak ako sa súčasnej vládnej koalícii vymyká situácia spod kontroly v mnohých iných rezortoch, vymkla sa jej aj v polícii a jej zložkách. Respektíve, túto kontrolu ani nikdy neprevzala.

rozhodnutie vyňať policajného prezidenta a šéfa policajnej inšpekcie z priamej personálnej právomoci ministra vnútra sa ukázalo ako chybné. Ak nesie minister politickú zodpovednosť, má mať aj príslušné kompetencie. On dostal mandát v demokratických voľbách a cez parlament je zodpovedný voličovi.

Ak by sme pri hodnotení súčasného stavu vylúčili zlý úmysel, tak v rámci orgánov činných v trestnom konaní prebieha spor o odpoveď na otázku, či účel a úspech vyšetrovania svätí, alebo nesvätí pri ňom použité prostriedky. Ktoré z týchto prostriedkov sú alebo už nie sú prípustné? Stačí presvedčenie o vine podozrivej osoby na vážne obmedzenie jej práv, akým je napríklad väzobné stíhanie? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite