Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska: Je zrejmé, že koalícia Borisa Kollára nevyhodí

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Pochválená buď tá časť koalície, ktorá nie je Sme rodina, za objav dvoch zrejmých právd. Že na boj s mafiou nestačí len rozviazať ruky dobrým policajtom, ale že bolo najskôr treba ozdraviť systém spravodlivosti, ktorý si mafia vyše dekády formovala na vlastný obraz. A že Boris Kollár zmysluplnú očistu systému nechce, lebo mu status quo vyhovuje a je jeho pevnou súčasťou.

jediná neznáma je, ako s týmito dvoma novými poznaniami koalícia naloží. Ak by som si mal staviť peniaze, Boris Kollár nikam neodíde. Odsúhlasí väčšinu zmien, ktoré špeciálna pracovná komisia navrhne, symbolicky zablokuje jednu-dve a vyhlási víťazstvo. Je to kalkulujúci, cynický, ale racionálny aktér, ktorý si uvedomuje, že ísť do volieb so 6,8 percenta z najnovšieho prieskumu je hazard, ktorý ho môže odstaviť na mimoparlamentnú koľaj. A tam stráca akýkoľvek vplyv na vyšetrovania vrátane vyšetrovaní ľudí jemu blízkych. 

Preto v Progresívnom Slovensku berieme tie reči o trojkoalícii, ktorá vládne s podporou nezaradených, s nadhľadom. Ich adresátom nie sme my, ale predseda parlamentu. Koalícia nemieni Borisa Kollára vyhodiť, len ohnúť správnym smerom. 

Ale džin je von z fľaše. Koalícia bez Kollára nie je pravdepodobnou, ale dnes už je možnosťou. Čo by som v tom prípade urobil ja, nezaradený poslanec a člen Progresívneho Slovenska? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite