Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Milan Majerský, predseda KDH: Neférový prístup rozdeľuje

.milan Majerský .mimoparlamentné fórum

Zdôrazňujem, že KDH od začiatku pandémie dlhodobo podporuje dobrovoľné očkovanie.

návšteva Svätého Otca patrí k sviatku každej krajiny a venuje sa jej mimoriadna pozornosť. Je smutné, že taká krásna a významná udalosť, akou je príchod pápeža Františka na Slovensko, rozdelila spoločnosť. Napätie spôsobilo nešťastné delenie na tábory očkovaných a neočkovaných. KDH opakovane žiadalo vládu prehodnotiť nespravodlivo odlišné podmienky pre hromadné podujatia. Pravidlá musia byť férové pre všetkých.

V ostatných dňoch a týždňoch sa totiž na Slovensku konalo viacero športových a spoločenských udalostí, na ktorých sa zúčastnili tisíce až desaťtisíce ľudí. V interiéroch aj v exteriéroch. Účasť na nich však bola možná aj v režime OTP. Na mnohé podujatia s hromadnou účasťou stačil „aktuálny" PCR, LAMP či antigénový test alebo potvrdenie o prekonaní Covidu v horizonte 180 dní.

Zdôrazňujem, že KDH od začiatku pandémie dlhodobo podporuje dobrovoľné očkovanie. Zároveň rozumieme nespokojnosti tých, ktorí ako nezaočkovaní síce mohli ísť na športové alebo spoločenské podujatie s niekoľkými tisícmi ďalších, ale k Svätému Otcovi už nie. Neférové podmienky iba prehlbujú zbytočné napätie v spoločnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite