Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vladimír Bilčík zo Spolu: Protikorupčný cieľ nám nemôže stačiť

.vladimír Bilčík .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Vláda na čele s OĽaNO získala od ľudí silný mandát práve preto, aby priniesla očistu štátu od zlodejov a oligarchov a opätovne nastolila v krajine spravodlivosť. Tento mandát aktuálne napĺňa hlavne s inštitúciami, ktoré zdedila, ale polícia a vyšetrovatelia, zdá sa, majú voľné ruky.

vo verejnej debate nie sú prítomné dôveryhodné signály, ktoré by nasvedčovali tomu, že je to inak, aj keď sa bývalí premiéri Fico a Pellegrini snažia vyvolať zdanie politickej objednávky. Tie naposledy spľasli po tom, čo sa priznal k prijímaniu úplatku Adrián Szabó, exšéf Úradu inšpekčnej služby rezortu vnútra. Vyšetrovanie sa postupne posúva k samotným politickým špičkám a môže ohroziť existenciu opozičných strán Hlasu a Smeru. Ak by boli obvinení ich politickí lídri, som presvedčený, že ich strany by to napriek dnešným vysokým preferenciám len ťažko rozchodili, pretože ich existencia je úzko spätá s osobami lídrov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite