Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Marián Čaučík z KDH: Očkovanie by malo zostať dobrovoľné

.marián Čaučík .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Očkovanie nie je dokonalá ochrana, ale je predsa najúčinnejšou cestou z pandémie k normálnejšiemu životu. Očkovanie by však malo zostať dobrovoľné.

v ankete spred roka sa na Slovensku veľká väčšina politikov aj odborníkov vyslovila za dobrovoľné očkovanie a stavila na to, že ľudia sa budú chcieť očkovať. No ak má dnes obe dávky očkovania 31 percent obyvateľov, prvú dávku 37 percent a spomedzi ľudí nad 60 rokov je zaočkovanosť 60 %, vidíme, že dôvera ľudí v očkovanie nezafungovala. Dôsledkom však dnes nie je zmaximalizovanie pozitívnej očkovacej kampane, ale paradoxná debata o tom, či sa má očkovať povinne.

Vláde sa zjavne nepodarilo dostatočne presviedčať ľudí na očkovanie a zároveň budovať dôveru vo vakcíny i inštitúcie, ktoré ich propagujú. Neospravedlňujem chybné kroky vlády v predošlom roku, ale treba povedať, že nemalý podiel na tom má nepochybne aj opozícia a jej lídri, keď využili každú príležitosť na spochybnenie rozhodnutí kompetentných. Očkovanie nie je dokonalá ochrana, ale je predsa najúčinnejšou cestou z pandémie k normálnejšiemu životu. Očkovanie by však malo zostať dobrovoľné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite