Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Simon z Maďarského fóra: Riadiť štát je zodpovednosť, nie opozičné hejtovanie

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Problémov vo vláde je viac. Neriešiť a nechať ich vyhniť nefunguje. „Riešiť“ ich vyrábaním ďalších alebo používať ich na politické útoky v snahe zabrániť strate popularity – to už vôbec nefunguje, stačí sa pozrieť na prieskumy. Zlyhaní u ministra zdravotníctva je toľko, že aj pomenovať ich by bolo na dlho. V jeho prípade nie je otázka, či vyvodiť osobnú politickú zodpovednosť, ale či sa kvôli nemu oplatí obetovať celú vládu. Vieme si predstaviť, ako by Matovič z opozície hodnotil výkon Krajčího?

premiér má činnosť vlády, ktorú sám kreoval, manažovať a nie zbavovať sa viny. Hľadať  konsenzus a nie vyhľadávať konflikty. Správa sa ako slon v porceláne. Má rozpory vnútri tlmiť, a nie nafukovať, vynášať na verejnosť a využiť na útoky cez médiá. Má podporovať svojich ministrov pri presadzovaní vládneho programu, a nie útočiť na nich. Skrátka, má vládnuť, a nie vypisovať statusy na Facebook a uvedomiť si, že nie každý, kto ho kritizuje, je nepriateľ Slovenska, ktorý si želá návrat mafiánskeho štátu. Naopak, väčšina z nich sú spojenci, ktorí nechcú návrat mafie ani predčasné voľby.

Občania už musia vidieť istú mieru sebareflexie, aby opäť začali veriť vláde. Nedôveru vo vládne opatrenia vidieť na každom kroku. Vládne opatrenia boli a sú deravé ako ementál, a nie sú funkčné. Pandémia vôbec nie je na ústupe. Občania a podnikatelia sa dostali do existenčných problémov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite