Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gál z Maďarského fóra: Na presadenie reforiem chýba všetko podstatné

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Komu vďačíme za stav zdravotníctva? Najprv musíme poďakovať lekárom, sestrám, celému personálu vrátane záchranárov. Lebo, áno, zdravotníctvo je v zlom stave, ale nevieme si ani predstaviť, v akom stave by bolo bez ich heroických výkonov. V súčasnosti myslíme najmä na tých, ktorí dlhé mesiace bojujú v prvej línii na covidových oddeleniach a v „teréne“.

mnohí z nás majú aj osobné skúsenosti, starali sa o našich blízkych, niektorým z nás dokonca zachránili život. Robia, čo môžu, mnohí za neadekvátnu mzdu a v extrémne náročných podmienkach.

V podmienkach, za ktoré môže z veľkej časti, ako všade vo svete, koronavírus. Avšak naše zdravotníctvo bolo v žalostnom stave aj pred pandémiou. A za to môžu jednoznačne vlády Smeru: rezort držali v rukách 12 rokov, „skonzumovali“ sedem ministrov vrátane Pellegriniho na konci, ktorý tu, ako všade inde, nič zásadné nepresadil. Vlastne Smer za 12 rokov žiadnu zmysluplnú reformu nespravil, a to nielen v zdravotníctve. Takže skorumpovaný nezreformovaný sektor s rozkradnutými štátnymi rezervami a zadlženými štátnymi nemocnicami je smeráckym dedičstvom.

 Málo muziky za veľa peňazí, tendre s jediným uchádzačom, ktorý súťaží sám so sebou a čuduj sa svete, vyhrá, a CT dodá za dvojnásobnú cenu... Toto je súčasť DNA Smeru, uneseného mafiánskeho štátu, ktorý vytvorili a prevádzkovali. A áno, nepriamo aj oni môžu za tisícky mŕtvych, nie však len počas pandémie, ale aj každý jeden rok za bežnej prevádzky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite