Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.meme-nto .týždňa: Referendné zmarenum

.obézny Chrapúň .meme/hoax

V sobotu neprebehlo jedno referendum. Podľa interpretačných vojen ich prebehlo hneď niekoľko. Niektoré boli ohromujúcim úspechom, iné blamážou.

.meme-nto .týždňa: Referendné zmarenum

slovensko je krajinou úspechov. Viď sobotňajšie referendum. Koalícia slávila úspech. Viac ako 70% voličov nechce predčasné voľby. Opozícia oslavovala úspech, však prišlo ohromujúcich 1,2 milióna ľudí. 

Slovensko je krajinou blamáží. Viď sobotňajšie referendum. Pre bývalú koalíciu je nízka účasť blamážou Smeru a Hlasu. Pre Smer je ohromujúca účasť výsledkom toho, že prezidentka zmarila referendum.

Slovensko je krajina interpretačných bojov, vedľa ktorých aj storočná vojna vyzerá ako krátka neškodná šarvátka. Len vášnivý prístup Roberta Fica k prezidentke je odľahčujúcim prvkom výkladovej bitky o referendum.

Šéf smeru oslavuje triumf, takmer 30 % (zďaleka nie len svojich) voličov pritiahol k urnám. Zároveň verejnosti podsúva obraz, že zvyšných 70 % neprišlo pre postoje prezidentského paláca. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite