Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.meme-nto týždňa: Putinov syndróm deda Simpsona

.obézny Chrapúň .meme/hoax

Obavy o duševné zdravie gaunera z Kremľa sa ozývajú čoraz častejšie. No ak prihliadneme na Putinov vek, nejde o nič netradičné. Všade vo svete sú dôverčiví, zábudliví dôchodcovia žijúci viac v minulosti ako prítomnosti. Nemali by sme sa preto Putinovi smiať. No jeho najbližší by mali hľadať bezpečné prostredie, v ktorom sa bude cítiť bezpečne.

.meme-nto týždňa: Putinov syndróm deda Simpsona

posmešky na adresu prezidenta Ruskej federácie sú čoraz nepatričnejšie. Žiadna civilizovaná spoločnosť sa nemôže zabávať sa na starom mužovi, ktorému už neslúži pamäť a súčasnému svetu vôbec nerozumie. Nakoniec, každý máme rodičov, starých rodičov a voči nim by sme si to nedovolili. Práve naopak. Robili by sme maximum, aby sme ich ťažkosti pomohli prekonať. Práve to je úloha pre ľudí, ktorým na Putinovi záleží. Pomoc jednoznačne potrebuje. Spĺňa všetky tri znaky takzvaného syndrómu deda Simpsona.

1.) Žije v „zlatej minulosti“

Vladimír Putin nie je jediným starým človekom zakliatym v spomienkovom optimizme. Pred desaťročiami bolo všetko lepšie. A čo nebolo, to sa zabudlo. Problém však je, ak si človek myslí, že sa do starých čias dokáže vrátiť. Napríklad do éry Sovietskeho zväzu. Vtedy začína byť nebezpečný ako pre seba, tak pre svoje okolie. A potrebuje pomoc.

2.) Nepamätá si, čo povedal

Problém s krátkodobou pamäťou je jedným z najčastejších prejavov vysokého veku. Starý človek si pozoruhodne presne vie spomenúť, čo bolo pred viac ako tridsiatimi rokmi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite