Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.meme-nto týždňa: Káčerovo na Slovensku

.obézny Chrapúň .meme/hoax

Kto v detstve nevidel Káčerovo, nikdy si nedokáže zamilovať Slovensko. Kreslené mestečko kačiek a káčerov, ktorí neustále riešia smiešne zápletky, je kľúčom k porozumeniu slovenskej každodennej realite. Stačí sa pozrieť na zápletky posledných dní.

.meme-nto týždňa: Káčerovo na Slovensku

v malebnom mestečku Sliač sa miestni rozhodli opäť ublížiť myšlienke priamej demokracie. Zvolili si preto najefektívnejší možný spôsob – usporiadali si referendum. Tentokrát nešlo o pomenovanie mosta, to už sa skúšalo. V týchto dňoch išlo o otázku národnej bezpečnosti celej krajiny. 

V ľudovom hlasovaní obyvatelia Sliača povedali jasné nie americkej základni na blízkom letisku. Referendum bolo úspešné a dosiahlo svoj ciel ešte pred tým, ako sa vôbec vyhlásilo. Na letisku žiadna americká základňa neexistuje. A čo je ešte vtipnejšie, po úspešnom ľudovom hlasovaní sa dokonca zistilo, že územie „neobsadené americkou armádou“ ani nepatrí do katastra mesta Sliač.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite