Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.meme-nto týždňa: Prečo Rusku vládnu všetci, len nie Putin

.obézny Chrapúň .meme/hoax

Aká krajina, takí fanúšikovi. Spravidla je to dobrá správa. Len pre Putina nie. Nikto totiž nepoškodzuje obrázok „veľkej“ ruskej ríše tak, ako tí, čo ho uctievajú s náboženskou horlivosťou. Ak si všetky ich tvrdenia zoradíme pod seba zistíme, že Putin a Rusko sú v zásadne nesvojprávne subjekty, za ktorých rozhodujú iní.

.meme-nto týždňa: Prečo Rusku vládnu všetci, len nie Putin

absolútny príklad tvoria vysvetlenia vojny na Ukrajine. Napriek tomu, že sa rozchádzajú v detailoch, pointa ostáva rovnaká. Rusko prepadnúť Ukrajinu nechcelo. O vojne na Ukrajine rozhodlo NATO, USA, fašisti, ... . To otvára základnú otázku, je Putin priamo v službách USA, NATO, fašistov ... alebo je len idiot, ktorého do konfliktu zatiahli proti jeho vôli?

Druhým príkladom je invázia do Československa. Rigidné putinofilcky dlhodobo a zanietene popierajú existenciu Ukrajiny a Ukrajincov. Len v auguste pripúšťajú jednu výnimku. Ukrajinci, podľa ruských trolov, asi vznikli krátko okolo roka 1968, ovládli ZSSR a spolu s vojskami Varšavskej zmluvy vtiahli do Československa. Krátko na to opäť zanikli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite