Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.meme-nto týždňa: Prečo Putin nechce v Rusku blahobyt

.obézny Chrapúň .meme/hoax

Putinova propaganda a logika sú dva póly, ktoré sa navzájom odpudzujú. Nič to nepodčiarkuje viac, ako zúfalé výkriky okolo sankcií. Na jednej strane si môžeme vypočuť, že sankcie pomáhajú ruskej ekonomike rásť. Na strane druhej neustále počúvame apely, aby sa zrušili. To nás privádza k základnej otázke, prečo Kremeľ chce, aby sa ruskej ekonomike nedarilo?

.meme-nto týždňa: Prečo Putin nechce v Rusku blahobyt

ak ste milovník protirečivých vyhlásení a sebapopierajúcich nezmyslov, vyhýbajte sa kremlopropagande. Môžete si veľmi rýchlo vytvoriť nebezpečný návyk. Situácia je o to horšia, že táto droga je ľahko dostupná.

Ilustračným príkladom sú výkriky spoza múrov Kremľa na adresu protiputinovských sankcií. Rusko jedným dychom tvrdí, že sankcie pomáhajú ruskej ekonomike rásť a zároveň apeluje, aby sa zrušili. Na mieste sú obavy, že nejde o povestnú ruskú skromnosť či strach z neoprávnených výhod na úkor Západu. Ide jednoducho o nezmysel.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite