Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Margarita, sedmokráska z Mexika

.jozef Koleják .lifestyle .lifestyle

Je osviežujúca. Vonia po citrusoch – limetke a pomaranči. Hneď pri prvom ochutnaní nás dokáže preniesť na miesta, kde by sme najradšej prečkali tento chorý a uzimený čas. Jemný pruh soli pripomenie more a ostrý tón tequilly zas rozprúdi krv. Margarita.

Margarita, sedmokráska z Mexika GETTY IMAGES Každý si chce prisvojiť jej vznik a navždy tak vstúpiť do sŕdc všetkých dievčat, ktoré si ju s takou obľubou objednávajú na baroch celého sveta.

po džintoniku, miešanom nápoji, ktorý má zákernú chorobu priamo vpísanú do svojho krstného listu – vymysleli ho pred dvesto rokmi pri potláčaní malárie, si určite zaslúžime v novom roku piť niečo, čo by nám prinieslo aspoň trošku nádeje. Možno pripíjaním s niečím veselším a ľahkonohým, čo konečne tak zúfalo nepripomína dezinfekciu, privoláme časy, ktoré nebudú tak naliehavo sprítomňovať to dnešné večné čakanie, čudné vzduchoprázdno, v ktorom sa nič a nikto nespráva normálne alebo aspoň tak, ako sme boli kedysi zvyknutí. Potrebujeme sa trošku otriasť, nabrať nový dych, upnúť sa na niečo krásne a hrejivé, čo nás dokáže vyviesť z týchto vraj najdepresívnejších mesiacov roka: šialene ľahunký mexický drink, v ktorom sa ozýva neúnavné rytmické mariachi a po jeho vypití sa každý východoeurópsky rojko mení na muža z Acapulca.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite