Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Film týždňa: Partia samovrahov aj veselá konverzačka

.martin Papšo .lifestyle .film

Zaujímavé, že téma pandémie sa zatiaľ vo filmoch takmer vôbec neprejavuje. Jedna z pekných vecí na filme je práve možnosť úniku. Ponárať sa do príbehov, ktoré fungujú bez ohľadu na aktuálnu realitu. Ako dopadli najnovšie únikové stratégie?

Film týždňa: Partia samovrahov aj veselá konverzačka JESSICA MIGLIO/WARNER BROS. PICTURES/AP/SITA Joel Kinnaman, John Cena, Margot Robbie, Peter Capaldi a Idris Elba vo filme TSS: The Suicide Squad: Samovražedná misia.

prichádza partia hláškujúcich samovrahov, ktorá sa ide potrhať, aby zachránila svet (jedna taká blokovala hlavné mesto a tiež mala slušné hlášky, ale o tej inokedy). Iná partička si to rozdá slovne pri myšlienkovo náročnej konverzačke wildovského charakteru a potrhať by sme sa mali my od smiechu. A na záver sa pozrieme, či slovné spojenie nemecká komédia nie je oxymoron. Okrem toho pribudli v rámci noviniek aj český film Smečka, európsky béčkový animák Malý Yety 2 či zaujímavo vyzerajúca, klasicky animovaná Princova cesta.

film týždňa: The Suicide Squad: Samovražedná misia

James Gunn natočil dve pokračovania komiksov Strážcovia Galaxie pre Marvel, aby ho následne vyhodili kvôli trápnym „vtipom“ o malých chlapcoch, s podtónom, ktorý si ľahko domyslíte. Neskôr sa síce mohol vrátiť (deti asi nie sú tá správna menšina), ale práve tú pauzu využila konkurencia z DC Comics. A tak vznikla aktuálna TSS: Samovražedná misia. Nová verzia len 5 rokov starej Jednotky samovrahov.

Je to o partii zloduchov, ktorých vláda donútila, aby výmenou za nižšie tresty bojovali proti ešte väčším zloduchom (no, a filmy sú vraj únik od reality). Predošlá verzia nebola úplne márna, len ten nešťastný príbeh... A tak prichádza pokus o reštart. Teda skôr niečo medzi remakom a pokračovaním.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite