Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako relaxuje a čo v lete číta pápež František?

.michal Oláh .lifestyle

Rovnako ako všetky štáty sveta funguje počas leta aj Vatikán v uvoľnenom režime. Pápež ruší alebo redukuje svoje tradičné verejné aktivity: generálne audiencie, spoločné nedeľné modlitby, súkromné audiencie biskupov a rieši viac svoje privátnejšie záležitosti, vrátane tých zdravotných.

Michal Oláh

aj nie celkom štandardné osobné stretnutie s odvolaným trnavským arcibiskupom Róbertom Bezákom stihol ešte tesne pred začiatkom tradičných, júlových „prázdnin“ – 24. júna. Počas niekoľkých týždňov voľna zvykne František podnikať celodenné výlety po Taliansku, počas ktorých navštevuje napríklad väzňov alebo osamelých seniorov, píše rozsiahlejšie cirkevné dokumenty a pripravuje strategické koncepcie pre rozvoj najväčšej kresťanskej cirkvi. America Today a ďalšie katolícke médiá už dlhšie špekulujú o tom, že už finišuje s prípravou novej Ústavy Rímskej kúrie, ktorá zásadne zreformuje centrálne štruktúry Svätej stolice. Na rozdiel od svojich predchodcov pápež František striktne odmieta dovolenkovanie v honosnom zámku Castel Gandolfo, pevnosti z 12. storočia, ktorý už tradične slúži posledným 33 pápežom ako letné sídlo. Od roku 2016 Vatikán sprístupnil takmer všetky zámocké priestory na podnet úradujúcej hlavy cirkvi verejnosti ako múzeum.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite