Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Srdiečko plné lásky. Je čas položiť pred svoju lásku srdce ako na oltár

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Doba je krutá a nevyberavá. Čo takto pristúpiť aj k svätému Valentínovi o kus odvážnejšie a po lopate? Svetom predsa hýbu blázni, pomstychtiví, deťmi ostrihaní prostorekí fauni. Môžeme si teda tiež dovoliť na tanier pred svoju milovanú polovičku položiť rovno srdce.

Srdiečko plné lásky. Je čas položiť pred svoju lásku srdce ako na oltár GETTY IMAGAES Srdce. Niekto má rád morčacie, iný zas bravčové či hovädzie.

mnohí sa teraz určite pohoršili. Panebože: deň lásky, zamilovaných a takáto téma? Namiesto čokolády, praliniek a nugátu vnútornosti? V prvom rade sa cteným čitateľom musíme ospravedlniť: o všetkých fantastických sladkostiach, spojených s najružovejším dňom v roku, sme už totiž na týchto stránkach písali a neradi by sme sa opakovali; v druhom rade je nám cťou čitateľom pripomenúť, že tento požehnaný sviatok zamilovaných súvisí so zvieracími vnútornosťami, a nielen so srdcom ľudským, omnoho viac, ako by sme si želali.

Doteraz totiž všetci zainteresovaní márne pátrajú, po ktorom svätom tento sviatok vznikol a aká je jeho legenda. Lenže všetky zmienky sú strašne vágne a povedzme si, že aj pramálo pikantné na to, čo zastrešujú. Chýba tomu šťava, človečina, moment, v ktorom uveríme, že sa legenda naozaj mohla udiať.  Všetky tie príbehy o Valentínovi – kňazovi z tretieho storočia, ktorý napriek zákazu cisára oddával rímskych vojakov, či o kresťanskom mníchovi, ktorý zachraňoval kresťanov pred mučením a sám pred smrťou napísal vrúcny list svojej životnej láske s podpisom – „Od tvojho Valentína“, sú strašná nuda, zaváňajú plagátom či rovno propagandou a vymýšľal ich zaiste človek bez fantázie. A zdá sa, že to tak  podľa všetkého aj je. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite