Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Najchutnejší kotúč. My máme posúch či podplamenník

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Podobá sa na zvlnenú krajinu, malý trojrozmerný model pre tých, ktorí veria, že zem je plochá a končí sa chrumkavými okrajmi. Ten kotúč rozpálenej zeme dýcha. V každom kúte sveta, kde sa pečie kvasený chlieb, chutí inak. My máme posúch či podplamenník.

Najchutnejší kotúč. My máme posúch či podplamenník PROFIMEDIA Podplamenník či posúch je rafinovaným poslom domova, aby človeku pripomenul, odkiaľ prichádza.

pristavíte sa pri malej súkromnej pekárni kdesi na severnom Slovensku a viete úplne presne, čo vás čaká. Vojdete dnu, tam pri pulte jemne od múky zaprášená teta a rad nedočkavých ľudí. Každý prišiel nakúpiť pečivo či rovno jeden z mnohých druhov chleba. No všetci začínajú vždy rovnakou otázkou, či majú posúch, lebo vyložený ho nevidia.

 Teta sa zľahka usmeje, otvorí dvere smerom k ohromnej miestnosti, kde sa dejú všetky tie zázraky a zavolá na kolegyňu. Chvíľu čakáme, napätie v miestnosti by sa dalo krájať. A zrazu sa vo dverách zjaví iná teta a všetci sa začnú usmievať. V rukách totiž drží poriadnu nádielku ohromných a ešte horúcich kotúčov. Radosť však o chvíľu pominie, prichádza neistota. Všetci sa totiž začnú modliť, aby ich bolo dosť. Rátajú, prepočítavajú v mysli, či to vyjde, pretože tu sa nekupuje jeden, ale rovno tri posúchy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite