Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

RešeršWebu: Koho volia influenceri

.michal Haman .lifestyle

Parlamentné voľby sa blížia, napätie sa stupňuje. Niektorým politickým stranám sa podarilo získať podporu internetových osobností. Fobia Kid priniesol trefný antifa song, Separ nekompromisne nepustil prvé miesto v trendoch nikomu.

RešeršWebu: Koho volia influenceri zdroj: instagram/@expl0ited_

koho podporili influenceri?

Choď voliť! Väčšina vplyvných ľudí z internetu vyzýva a bude ešte týždeň vyzývať svojich sledovateľov práve takto. Iba niektorí však priamo prezradia svoju preferenciu či dajú konkrétne odporúčanie. Avšak zopár verejných podpôr sme za posledné týždne videli.  

Osobnosti ako youtuber Gogoman, herečka Kristína Tormová či cestovateľka Andrea Zahurancová podporili na Instagrame Vladimíru Ledeckú zo strany Za ľudí. 

YouTuber Expl0ited zasa podporil nocovanie PS/Spolu v parlamente a YouTuberka Dejepisinak podporila túto koalíciu na ich oficiálnom profile. 

Strana Sloboda a Solidara získala podporu od Zuzany Plačkovej a strana dokonca zlákala jedného YouTubera aj na svoju kandidátku. 

V neposlednom rade tu máme podporu pre ĽSNS od rapera Moloch Vlavo, o ktorej sme už písali

Pomôže stranám takáto verejná podpora od internetových celebrít? Ťažko povedať a ešte ťažšie zmerať. Je to asi ako pri téme, či stranám pomáhajú billboardy. Vysoké dosahy Plačkovej postu či Molochovho videa určite znamenali istú pomoc pri rozšírení povedomia o tej ktorej strane.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite