Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zdravotníctvo v regiónoch kríva ešte viac

.michal Čop .lifestyle .hlas východu

To, že naše zdravotníctvo je na tom zle, netreba pripomínať. No v regiónoch to cítiť dvojnásobne. Dva prípady na ilustráciu:

aj keď sú to už roky, dodnes si jasne pamätám na ten smutný pohľad ženy, ktorá vyzerala, akoby bola dezorientovaná. Bola to moja známa, čerstvá mamička, ktorá mi na chodbe sninskej pôrodnice rozprávala o tom, že už tri dni leží v nemocnici bez svojho novonarodeného dieťaťa. Dôvodom bolo, že dieťaťa potrebovalo starostlivosť, ktorú mu sninská nemocnica nedokázala poskytnúť, a preto muselo byť prevezené do dvadsať kilometrov vzdialenej humenskej nemocnice. Mamička však musela ostať v Snine. Dôvod?

Výhovorka znela, že matka sa musí z pôrodu zotaviť v sninskej nemocnici, a až keď je „zdravá“, čo zvyčajne trvá minimálne štyri dni, môže odísť za svojím dieťaťom do Humenného. Akoby v Humennom nemali gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, akoby nebol možný prevoz pacientky po pôrode do inej nemocnice. Zaujímavé je, že ak by sa vyskytli komplikácie v prípade matky, bol by možný aj jej prevoz, aj jej pobyt, a to nielen v Humennom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite