Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

RešeršWebu: Liberál vs. fanúšička Kotlebu. Kto vyhral debatu?

.michal Haman .lifestyle

Moderátor rádia Expres (ne)viedol diskusiu prvovoličov, Asimister sa pozerá na jedlá v rozklade a Eminem priniesol nový album – venuje sa problému so zbraňami.

RešeršWebu: Liberál vs. fanúšička Kotlebu. Kto vyhral debatu? youTube/ Rádio Expres

jedlá v rozklade vs. predvolebné kampane

Asimister a Duklock sú úspešní slovenskí tvorcovia, ktorých videá často zaujmú väčšie publikum a ocitnú sa trendoch. Aktuálny týždeň sme mali v stredu na #1 mieste v trendoch Asimistera. 

Tento YouTuber sa vo svojom videu pozerá na jedlá, ktoré sa rozkladajú a komentuje, čo vidí. Nie je to práve video, pri ktorom by ste si dali večeru, získalo však na YouTube viac pozornosti ako všetky predvolebné videá politických strán. Spravodlivosť davu je na internete niekedy svojrázna, no v tomto prípade krásna.

Aktuálny počet pozretí: >215-tis.

mladí proti fašizmu vs. Kulturblog

Tento viac ako dvojhodinový súboj prvovoličov sa do trendov síce nedostal, no určite stojí za pozornosť. Veľmi voľná diskusia Lívie Garčalovej z portálu Kulturblog, ktorá je zároveň členkou kotlebovskej Ľudovej mládeže a Mareka Macha z projektu Mladí proti fašizmu, bola moderátorom Michalom Sabom vedená len veľmi zľahka. 

Diskutéri mali veľký priestor rozvíjať svoje argumenty a ísť do tém hlboko. Venovali sa rôznym témam – potraty, feminizmus, LGBT či migrácia. Marek zastával liberálne hodnotové pozície, Lívia tie (ultra)konzervatívne. 

Objektívne treba povedať, že Marek k diskusii pristúpil zodpovednejšie, predostieral fakty, mal napozerané videá Kulturblogu a vedel sa tak opierať o konkrétne veci. Lívia bola pripravená oveľa horšie, nepamätala si ani veci zo svojich vlastných videí a namiesto faktov sa hýbala najmä v oblasti domnienok a názorov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite