Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

RešeršWebu: Rytmus rapuje o Pod lampou a Fico čelí výsmechu

.michal Haman .lifestyle

Kontrafakt potvrdzuje svoju dominanciu, Fero Joke skvelo sparodoval Fica a internetu vládne aj debata, kde sú hranice komerčných spoluprác. S tipmi na vianočné darčeky, za ktoré influenceri berú peniaze, sa roztrhlo vrece.

RešeršWebu: Rytmus rapuje o Pod lampou a Fico čelí výsmechu Zdroj: Instagram @rytmusking

milión a pol pozretí za pár dní

Trvalo len pár dní a klip k druhému singlu nového albumu Kontrafaktu získal jeden a pol milióna pozretí. Pieseň „Neviditelnej“ bola okrem Rytmusa a Ega aj o hosťovaní Viktora Sheena a Calina, obľúbených českých raperov. 

Obaja sú známi rapom, ktorý sa už veľmi blíži k spevu a aj pomerne špecifickým zvukom a výberom hudby. Druhý singel Kontrafaktu poteší skôr milovníkov klasickejšej hip-hopovej produkcie. Fanúšikov zaujal viac ako prvý singel „Ideme dnu“. Svetlo sveta uzrela medzičasom aj ďalšia pieseň z albumu pod názvom Mesiac

Kontrafakt sa vo všeobecnosti na novom albume snaží inovovať v oblasti flowu rapových pasáží, lyriky či hudobnou produkciou. Prinášajú originálne spolupráce s raperom Glebom či kapelou Medial Banana. Zachytávajú trendy doby, skvelou skladbou opísali fenomén Instagramu, spomenuli vraždu novinára, no na druhej strane, v textoch novinárov za ich prácu aj kritizujú.

V .týždni sme si špeciálne všimli zmienku o relácii .pod lampou. Je v rýme: „načo pozeráš STV pod lampou, keď si vypatlaný raklo“. Patrí dodať, že relácia .pod lampou už na STV dávno nie je a ani STV sa už dosť dlho nevolá STV. Rytmusovi to však očividne utkvelo v pamäti a je určite potešujúce, že registruje našu reláciu.

Album Kontrafaktu si treba napočúvať a po pár týždňoch zhodnotiť, či prekoná ich dnes už legendárny album z roku 2013 s názvom Navždy. Nie každému sa prístup týchto pôvodom piešťanských raperov môže páčiť. Faktom zostáva, že z hľadiska záujmu publika ide určite o najzásadnejší slovenský hudobný album tohtoročnej predvianočnej nádielky. 

aktuálny počet pozretí: >1 580 000

paródia na Fica

Internetom hýbe aj pohoršenie nad aktuálnym videom z produkcie predsedu Smeru. Hoci časť marketérov hovorí o naplnenej snahe obhospodáriť svoju cieľovku, video oprávnene zožalo ostrú vlnu kritiky aj riadnu dávku výsmechu.

Robert Fico vo videu s deťmi znázorňujúcimi opozíciu nejde na hranu iba pre svojské zobrazenie politických konkurentov a zapojenie detí do politickej kampane, ale aj preto, že nápad na reklamu bez povolenia skopíroval. Hrozí mu za to teraz žaloba. 

Písal o tom aj kolega Martin Vančo a redaktori .týždňa sa o videu rozprávali v aktuálnej epizóde podcastu Týždeň s .týždňom

No popri vecnej kritike odporúčame aj kritiku cez satirický humor od Fera Joke. Paródia na Ficove video je dokonalá:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Hranol to dnes rozbalil... #parody

Príspevok, ktorý zdieľa Fero (@fero_joke),

 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite