Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

RešeršWebu: Video, ktoré má najviac negatívnych reakcií

.michal Haman .lifestyle

YouTube Rewind je už pre fanúšikov videí tradícia. Po trapase z minulého roku sa najznámejšia videoplatforma rozhodla byť konzervatívnejšia, ponúka zoznamy najzaujímavejších videí, no reakcie vyzerajú byť rovnako zlé ako minulý rok.

RešeršWebu: Video, ktoré má najviac negatívnych reakcií YouTube

aký bol rok 2019?

Od roku 2010 sa YouTube snaží koncom každého roka vo videu zhrnúť všetky podstatné udalosti z daného roku. Treba povedať, že raz s väčším úspechom, inokedy s menším. Napríklad v rokoch 2014 a 2015 bola radosť na tieto videá pozerať, naopak minulý rok – 2018 – bolo video veľkým trapasom. 

Minuloročný Rewind sa stal najdislajkovanejším videom. Získal viac ako 17 miliónov označení „nepáči sa“ a túto nemilú pozíciu si drží dodnes. Kritika prichádza od samotných tvorcov, podľa ktorých sa YouTube vzdialil od svojej komunity, pričom sa tváril, že všetko robí len pre ňu. 

V Rewinde vynechal dôležité udalosti ako súboj PewDiePie a T-Series, videá Shane Dawsona či referenciu na súboj KSI a Logana Paula. Viac o kritike minuloročného Rewindu nájdete napríklad v článku na The Verge. Kritiku zo Slovenska nájdete vo videu slovenského tvorcu Duklocka

A aký je YouTube Rewind 2019? Oveľa konzervatívnejší. Namiesto produkcie, kde sú zobrazené virálne udalosti a najväčšie trendy, zobrazili zoznamy videí, ktoré získali pozornosť vo viacerých oblastiach.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite