Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Chceme, aby sa Loli paradička skončila ako sa patrí, nie ako je to správne!

.juraj Malíček .lifestyle

Romanca jednoduchého cigánskeho dievčaťa a invalidného trhovníka má všetko, čo má mať letný film: človečinu, autentické prostredie, jednoduchosť a priamočiarosť. Niekto by možno potreboval titulky zo šarištiny, nám však chýba niečo iné.

Chceme, aby sa Loli paradička skončila ako sa patrí, nie ako je to správne! Záber z filmu

len kúštik v samom závere chýbal, a Loli paradička by bola tzv. feel good movie, film dobrého pocitu, v ktorom sa navzdory pravdepodobnosti i zdravému rozumu udeje presne to, čo si divák praje. Už sa zabýval v atraktívnom prostredí, ponoril sa do príbehu, a predovšetkým obľúbil si hlavné postavy a preto im želá, aby sa ich príbeh skončil tak, ako sa patrí, a nie tak, ako je to správne. 

Lenže tu sme na pôde slovenského filmu, ktorému sú akési umelecké ambície predsa len bližšie ako divácke želania a tak sa Loli paradička končí bez satisfakcie. 

dobrák a bezmocná kráska 

Vynikajúci, výborný, nádherný, skvelý film, aj ten koniec je vlastne dobrý, len ešte stále chcem, aby sa to skončilo inak. Lebo romanca jednoduchého cigánskeho dievčaťa a invalidného trhovníka by bola ešte krajšia. Ona mu chce niečo šlohnúť v šiatri, on ju prichytí, ale keďže je dobrák a ona je bezmocne krásna a nekradla, že by bola zlá, ale že si inak nevedela pomôcť, skončia spolu a spolu čelia prajníkom i neprajníkom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite