Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo radí dovolenkárom. Do týchto krajín radšej necestujte.

.redakcia .lifestyle

Ministerstvo zahraničných vecí monitoruje bezpečnosť v krajinách sveta a Slovákom radí prostredníctvom cestovných odporúčaní. „Štvrtý najvyšší stupeň je odporúčanie opustiť krajinu a platí pre teritóriá postihnuté ozbrojenými konfliktmi,“ vysvetlil Martin Bezák z ministerstva.

Ministerstvo radí dovolenkárom. Do týchto krajín radšej necestujte. Nariman El-Mofty/AP/SITA

aktuálne sú krajinami, pre ktoré platí cestovné odporúčanie štvrtého stupňa Irak, Jemen, Sýria, Líbya a Somálsko.

Cestovné odporúčanie tretieho stupňa radí necestovať do konkrétnych oblastí v rámci krajiny. Momentálne sa vzťahuje aj na Slovákmi turisticky obľúbený Egypt. „Upozorňujeme slovenských občanov, že na severnom Sinaji platí okrem výnimočného stavu aj zákaz nočného vychádzania,“ uvádza ministerstvo na svojej webovej stránke. 

Túto časť Egypta, a tiež západné územia hraničiace s Líbyou, považuje ministerstvo dlhodobo za rizikové a odporúča slovenským občanom, aby tam necestovali.

Zavedenie výnimočného stavu však neovplyvnilo fungovanie egyptských turistických letovísk pri Červenom mori. Slovákom dovolenkujúcim v Egypte ministerstvo odporúča riadiť sa pokynmi cestovných kancelárií a ich delegátov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite