Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čaro nepoznaného

.filip Minich .redakcia .lifestyle

V dobe, keď turisti tvoria zápchy ešte aj na Mount Evereste, sa nepoznané a masami nezničené miesta hľadajú pomerne ťažko. S kolegami v .týždni sme pre vás vybrali pár tipov na inšpiráciu. Všetky sú odskúšané a stoja skutočne za to.

Čaro nepoznaného Thanassis Stavrakis/AP/SITA Našťastie stále existujú miesta, ktoré ešte neovládli turisti so selfie tyčami v ruke.

pelion

Stále pomerne neobjavený grécky polostrov, ktorý vyhľadávajú predovšetkým miestni a pár zasvätených zo zvyšku Európy. Ak nie ste fanúšik all-inclusive rezortov a chcete zažiť autentických a úprimne dobrosrdečných Grékov, Pelion volá. Sú tam parádne pláže, čisté more, vysoké (1 600m) hory plné malých tradičných dedín a vo vzduchu stále cítiť objaviteľského ducha. Cez deň príjemne pofukuje a večer sa vďaka množstvu zelene a horskému terénu ochladí aj v čase najväčších horúčav. Je tam super, ale príliš to nerozširujte. 

helská kosa

Ďalší krásny polostrov, respektíve skôr úplne úzky, no 35 kilometrov dlhý cíp zeme, vybiehajúci do mora, je na opačnom konci Európy – v Baltskom mori. Krásnym územím prechádza železnica, pričom v niektorých miestach sa dá vidieť more na jednej aj druhej strane. Po väčšinu roka tu robia ľuďom spoločnosť iba čajky a špliechanie vody. Krásne pláže a malebné mestečká, predovšetkým Hel, naozaj stoja za to. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite