Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smer na Zemplíne končí, no nemá ho kto nahradiť

.marek Boka .lifestyle .hlas východu

Keď som sedel na Šírave s Andrejom Bánom, povedal mi, že Smer je už mŕtva loď, ktorá sa ešte nestihla potopiť. Videl som, ako verí tomu, že oslobodenie Slovenska príde dňom volieb. Bohužiaľ nepociťujem jeho optimizmus.

Smer na Zemplíne končí, no nemá ho kto nahradiť Branislav Bibel/SITA

tento šialene veľký moloch, ktorý nám tu vládne, je všade. Slovensko sa nezmení, ak sa v Bratislave po voľbách vymení pár úradníkov. Musí dôjsť k veľkej generačnej výmene. Musíme konečne začať reálne riešiť rómsku otázku. Musíme zmeniť Zemplín na funkčný celok. Zemplínsku šíravu si ako horúci zemiak pohadzujú inštitúcie z Michaloviec, zo susedných obcí, z Košického kraja. A ešte aj Slovenská správa ciest, Slovenský pozemkový fond a Slovenský vodohospodársky podnik, ktorého riaditeľ po 27 rokoch  vo funkcii rozčúlene tvrdí, že Šírava je tu pre nich, pre vodohospodárov, a nie pre akýsi turistický ruch. Počúvame o cyklistickom chodníku okolo Zemplínskej šíravy, no dnes nie je možné Šíravu obísť ani pešo. Skôr by ste prešli amazonský prales. To nehovorím o ďalších kauzách, ktoré môžu vyjsť na povrch. 

Zažil som koniec mečiarizmu a obrovskú nádej na zmenu celej mojej generácie príchodom Dzurindu. Mala vzniknúť Zemplínska župa, mali sa stavať mosty, diaľnice, zjednodušiť a skultúrniť prechod na obrovský ukrajinský trh. Ale na Zemplín žiadne Dzurindove reformy nedorazili. Zemplín je nezmyselne rozseknutý. Nemáme ani jeden-jediný kilometer diaľnice. Akurát na ukrajinskej hranici vyrástol ostnatý drôt a pašovať sa začalo už iba vo veľkom a sofistikovane, napojením na „naších ľudí“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite