Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V Snine si európske voľby nevšimnete

.michal Čop .lifestyle .hlas východu

Voľby do Európskeho parlamentu na Slovensku prebiehajú takmer bez predvolebnej kampane. Pokiaľ sa o politiku zaujímate len okrajovo, pokojne sa môže stať, že si ich ani nevšimnete. Aspoň v Snine určite.

V Snine si európske voľby nevšimnete Viktor Zamborský/SITA Vláda počas januárového výjazdového zasadnutia v Snine.

predtým, než som išiel písať tento stĺpček, som si povedal, že musím byť objektívny. A tak som sa snažil na internete vyhľadať čo najviac informácií o tom, kto každý v Snine kampaňoval. Aj napriek úprimnej  snahe som to však po pár minútach zabalil, keďže som žiadne nové informácie nedokázal nájsť. Bilancia je teda takáto: ja, človek, ktorý sa o politiku zaujíma nadpriemerne, som v Snine zaregistroval dve predvolebné stretnutia.

Prvým bol Jozef Mihál zo strany Spolu, ktorý prišiel miestne mamičky a oteckov učiť, ako vytiahnuť čo najviac peňazí zo slovenského sociálneho systému. Značne netradičná forma kampane. Keďže sa stretnutie odohrávalo v čase, keď je väčšina ľudí vrátane mňa v práci, jeho atmosféru vám neviem priblížiť. No z fotky na Facebooku sa zdá, že pritiahlo asi päť až desať ľudí. 

„Všetci dobre vieme, že účasť vo voľbách bude aj tak nízka a rozhodnúť môže aj malý počet hlasov.“

Druhým kandidátom, ktorý navštívil Sninu, bol Martin Smilňák z KDH. Na toto stretnutie som nevidel žiadnu verejnú pozvánku a dozvedel som sa o ňom len vďaka pozývacej smske. Aj napriek tomu bolo na „mítingu“ okolo dvadsať zväčša postarších ľudí, ktorí si prišli s kandidátom podebatiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite