Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Facebook má narodeniny. Pätnásťroční ho nechcú, ich rodičia sú závislí

.marína Gálisová .lifestyle

Dá sa povedať, že tínedžeri sú od sociálnych sietí závislí menej ako generácia ich rodičov? Dá sa, ak vezmeme do úvahy Facebook.

Facebook má narodeniny. Pätnásťroční ho nechcú, ich rodičia sú závislí SITA/AP

asi tomu veľmi neveríte, keď vidíte v MHD to zúrivé cvičenie pubertálnych palcov na dotykových displejoch smartfónov, oči upreté na mobil, v ušiach slúchadlá, tvár buď s neprítomným výrazom, alebo s grimasou smiechu či frustrácie, ale rozhodne taká, ktorá vôbec nekorešponduje s okolím mladého človeka. Vtedy si určite nepoviete, že vy, človek v strednom veku, ste na tom v určitých momentoch ešte horšie a okolitú realitu vnímate ešte menej ako adolescenti. A pritom je to pravda.

Prečo by bola? bránite sa. Veď ja v tej realite žijem, ja ju musím vnímať, inak by ma tá realita vytrestala. Riešim reálne problémy, zarábam na reálne živobytie, splácam pôžičky, živím rodinu, od rána do večera sa nezastavím, ako ma tá realita kopancuje od jedného mantinelu k druhému! Ja sa určite neprilepím na celé hodiny k mobilu, neobklopím sa múrom mlčania a jednoslovných odpovedí, nepreflákam celé večery hraním stupídnych hier! Ja a závislosť od sociálnych sietí?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite