Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tono S.: Vyklepávam si popolníky na hlavu

.elena Akácsová .lifestyle .cnosti a neresti

Anton Suchota alias raper Tono S. upútal širšie publikum mimo hiphopovej scény už minulý rok skladbou Neublížil som, v ktorej reaguje na Mečiarove amnestie. S Vecom v rámci projektu Ultrazvuk pridal skladbu k novembru 1989 Tváre slobody a drsnú vianočnú koledu Čo urobíš?

Tono S.: Vyklepávam si popolníky na hlavu

s Brančim Kováčom-Vecom sme rozbehli spoločný projekt Ultrazvuk. 

Vo februári-marci by sme chceli dať von náš prvý spoločný nosič. Bude to spolovice vážny album so spoločenskými témami a spolovice tam bude viac komédie a satiry. Plánujeme aj naše prvé spoločné turné, hoci už som bol hosťom na jeho turné Domáce potreby. Na spoločných cestách sme zistili, že máme k sebe blízko názorovo aj ľudsky a hudobne. Brančiho som obdivoval ako desať-jedenásťročný, keď som ešte ani netušil, že raz budem sám robiť rap. Počul som ho v rádiu, wow, slovenský rap, aj to sa dá? 

prečo sa vyjadrujem k politickým témam? 

Vždy som písal o tom, čo som prežíval, čo ma trápilo, alebo čo som považoval za dôležité. Keď mám pocit, že o niečom treba hovoriť, idem do toho. Samozrejme, že sa tým človek nezavďačí všetkým, nie všetci musia zdieľať môj názor, na sociálnych sieťach ma komentujú rôzni ľudia. Navyše politické témy nie sú až také populárne – mladým ľuďom sa asi nechce počúvať, ako je čo zlé, skôr od toho chcú vypnúť a zabaviť sa. To je moja druhá stránka, mám rád zábavu, robím si žarty aj zo seba. Veľa raperov sa berie až príliš vážne, potom to tak aj vyzerá. 

jedenásť rokov som hral futbal. 

Prvú mládežnícku ligu za Senec. Sníval som, že možno raz  budem profesionálny hráč, ale skončil som pre zranenia, mal som dvakrát po sebe zlomenú kľúčnu kosť akurát vo veku, keď som sa rozhodoval, či pokračovať v mužskej kategórii. Zvíťazili iné aktivity. Medzi nimi aj rap. Dnes som za to vďačný.

som teraz v lepšej forme, ako keď som aktívne športoval. 

Trikrát do týždňa mám tréning, ktorým sa dávam dokopy. Bol som v dosť blbom fyzickom aj psychickom stave, bol to výsledok zlej životosprávy, nepravidelného jedenia, nedostatku spánku, stresu. Niekto z toho priberá, ja to mám naopak. Chcem, aby bolo telo pohyblivé, aby som vládal a predchádzal zraneniam, na druhej strane chcem byť v poriadku duševne, mať dobrú náladu, byť kreatívny. Chytilo ma to natoľko, že si chcem tento rok spraviť trénerský kurz a absolvovať viacero školení. Prvých ľudí na trénovanie už mám. 

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite