Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tono S.: Zachránil som Slovensku rapovú reputáciu

.elena Akácsová .lifestyle

Raper, čo číta bibliu, nenadáva a nebojí sa v textoch vyjadrovať k mečiarovým amnestiám, xenofóbii a politike? To je Tono S. Pozrite si jeho klipy a prečítajte časť rozhovoru, ktorý nájdete len na našom webe.

Tono S.: Zachránil som Slovensku rapovú reputáciu elena akácsová

rapera Tona S., občianskym menom Antona Suchotu, netreba predstavovať ani publiku, ktoré inak o rap príliš nezakopne. Stačí na to jeden klik na videoklip Neublížil som

Vznikol pred dvoma rokmi, keď sa v parlamente rozhodovalo o rušení Mečiarových amnestií. Hoci je mu vlastný skôr humorný nadhľad a satira, odvtedy sa ku spoločenskej a politickej situácii vyjadrovať neprestal. S ďalším známym raperom Brančim Kováčom-Vecom, ktorý na začiatku minulého roka reagoval na smrť Jána a Martiny v podobe drsnej skladby Krv na rukách, vytvorili projekt Ultrazvuk a vypustili k výročiu novembra 1989 klip Tváre slobody

A krátko pred Vianocami vypustili spolu predvianočnú nočnú moru pre všetkých hejterov nazvanú Čo urobíš

Do marca by mal uzrieť svetlo sveta celý album od Ultrazvuku, uvidíme, čo sa ešte dovtedy stane v parlamente a jeho okolí a inšpiruje krehké duše oboch raperov. Medzitým sme pozvali do redakcie na rozhovor do obľúbenej rubriky Neresti a cnosti rapera Tona S. a vyspovedali ho.

Rozhovor nájdete v treťom čísle časopisu .týždeň, ktoré vychádza už v pondelok 14. januára. Dozviete sa v ňom, prečo vo svojich textoch nenadáva, za koho hral jedenásť rokov prvú futbalovú ligu a prečo prestal, na čo je a na čo nie je pyšný a za čo si sype celé popolníky na hlavu, ako rozmýšľa o smrti a čo našiel v biblii, ktorú mu niekto podstrčil na Pohode. 

A tu ešte niekoľko odpovedí Tona S., ktoré nájdete len na našom webe: 

rok 2018 bol prvým rokom, odkedy ma živí len hudba a veci okolo nej.

 Koncertujem, nahrávam vlastné veci, pracujem v štúdiu s ďalším ľuďmi, ktorých koučujem, mám svoje videoprojektíky, snažím sa to nejako vyskladať. Predtým som pracoval rôzne, naposledy ako copywriter v reklame, neprestalo ma to baviť, ale berie to veľa času a niekedy si človek myslí, že vymyslel megasupernápad a ten skončí v koši. Náročné. Ale nevylučujem, že sa k tomu niekedy vrátim, ak o mňa bude záujem.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite