Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pavel Dvořák: Som človek veľkej lyžice

.elena Akácsová .lifestyle

V roku 2013 sme s historikom Pavlom Dvořákom robili rozhovor do obľúbenej rubriky Sedem cností a nerestí. Obdivovali sme jeho pracovnú disciplínu, obrovskú knižnicu aj fyzickú kondíciu, ktorú nám dokázal tak, že pri fotení niekoľko minút pózoval s 20 kilovou činkou. Smutno je nám za ním.

Pavel Dvořák: Som človek veľkej lyžice Boris Németh

popíjam čaj

Som trošičku opozdený, mám relatívne mladú rodinu, deti ešte študujú, tak som si zvykol na mladší rytmus práce. Organizmus sa tomu celkom neprispôsobuje, takže sa budím skoro, pred piatou. Pri posteli mám čajový set a pokým vstane moja žena, tak si uvarím čaj, popíjam si a čítam. To je najpokojnejšia časť dňa. 

športujem

Najradšej lyžujem, chodím po horách a splavujem rieky. V mladosti som bol pravoverný čundrák, nesmeli s nami napríklad chodiť baby. Kým naši kamaráti chodili po korze, my sme šliapali v lesoch. Ľudí bolo v horách veľmi málo, na Roháčoch sme stretli akurát tak poľského pohraničníka, dnes je korzo tam. Nejakým zázrakom sa mi zachovala činka z mládenectva (pozri foto), teraz som sa k nej vrátil. 

jazdím a padám

65-ročný som jazdil ako divoch, teraz som už opatrnejší. Páčilo sa mi pol dňa sa túlať po Karpatoch na koni, ale odkedy sa rozbehol dole kopcom, už s ním jazdím len v skupine.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite