Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 44/2018

.lifestyle .treba

TREBA SI ZADOVÁŽIŤ podnetné čítanie o umení ● TREBA SI PAMÄTAŤ hodnotu slobody a odvahy ● TREBA PREZENTOVAŤ poslednú osmičku v SNG ● TREBA VIDIEŤ expremiérov očami študentov ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Britský Blízky východ

TREBA SI ZADOVÁŽIŤ podnetné čítanie o umení

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s riaditeľkou Nadácie – Centra súčasného umenia Luciou Gavulovou rozprávali aj o tom, že v rámci svojej práce pre SNG je i editorkou a prispievateľkou Magazínu o umení 365°: „Vydáva ho Slovenská národná galéria raz ročne, a hoci má formát, ktorým by sa dal niekto prípadne jedným úderom aj zabiť, myslím, že je v ňom dosť podnetného čítania vo forme rozhovorov, reportáží, prehľadových článkov, recenzií a reflexií umeleckého diania doma i v zahraničí.  Zakúpiť ho môžte v kníhkupectve Ex Libris v SNG. Skúste!“ Magazín vydala SNG prvýkrát v roku 2015, aktuálne štvrté číslo sa okrem iného zaoberá aj fenoménom bienálnych prehliadok umenia.

www.sng.sk

TREBA SI PAMÄTAŤ hodnotu slobody a odvahy

Divadelné predstavenia, filmy, diskusie či výstavy aj desaťročia po páde totality pripomenú, aká vzácna je sloboda. Hlavnou témou ôsmeho ročníka Festivalu slobody budú udalosti roka 1968 a invázia vojsk Varšavskej zmluvy do Československa, no podujatie priblíži aj tematiku holokaustu či nezávislej kultúry za komunizmu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite