Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koniec dobrý, všetko dobré

.peter Bálik .elena Akácsová .lifestyle .dovolenka

Každý máme vlastný spôsob oddychu, a to, čo jeden považuje za dovolenkové peklo, iný považuje za raj. Na rozdiel od kolegu Bálika, tu nado mnou, ja by som na bicykli zomrela.

zato pokojne presedím týždeň pod slnečníkom v rezorte pri čítaní dobrých kníh, svoju dávku endorfínov si doplním plávaním v mori. 

Belgická psychologička Jordi Quoidbach pripomína, že najväčšiu chybu ľudia robia, keď pri plánovaní dovolenky zabúdajú na to, čo sú zač. Šťastná povaha nepotrebuje míňať veľa peňazí a energie na nájdenie perfektného miesta, tá totiž bude šťastná všade. Naopak ľudia, ktorí majú sklony ľutovať sa aj pri najmenších nepríjemnostiach, tí by mali svoju dovolenku plánovať do posledného detailu. Dôležité je naplánovať si množstvo drobností namiesto jednej či zopár veľkých vecí, lebo, ako tvrdia behaviorálni vedci, ak ide o šťastie, frekvencia poráža intenzitu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite