Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kde nie je diaľnica, niet ani cieľa

.marek Boka .lifestyle .hlas východu

Na východe by bez diaľnice ani anglická kráľovná zázrak neurobila. Zemplín, kde žije 440 000 ľudí, nemá ani jeden-jediný kilometer diaľnice! Moja generácia sa jej zrejme nedožije.

Kde nie je diaľnica, niet ani cieľa pixabay

pred týždňom som sa vracal z dovolenky v Chorvátsku. Od Istrie až do Miškolca som si všimol, že všade je diaľnica. Išiel som cez Maďarsko, tak ako 99 percent východniarov. Prvá maďarská pumpa po prechode cez hranice s Chorvátskom praskala Slovákmi. Doslova kolabovala od návalu ľudí z Prešova, Košíc a z ďalších miest Slovenska. Ten pocit spoločnej trápnosti sa len ťažko opisuje. 

Každý by najradšej zahol na sever a prešiel sa cez naše nádherné Slovensko. Zo všetkých strán počujete, že je to hanba, že Slovensko nás aj takýmto spôsobom vyháňa preč. Automobilka BMW si vybrala Miškolc a Debrecín zaslúžene. Majú nádhernú diaľnicu.

Spomínam si, ako som naivne veril v roku 1991, že sa výstavba diaľnic naštartuje. Počas študentských rokov v roku 1998 sme behali po Košiciach a vyzývali ľudí, aby sme spoločne zastavili mečiarizmus.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite