Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odkážte Djordjemu, že má nádherné mesto

.filip Olšovský .lifestyle .dovolenka

Nikdy som nebol v Disneylande, ale predstavujem si ho trochu ako Skopje. Všetky možné tvary, farby a zábavy na jednom mieste. Akurát za neporovnateľne nižšie ceny a bez nutnosti stáť v rade.

Odkážte Djordjemu, že má nádherné mesto BORIS NÉMETH Most umelcov v Skopje má pôsobit anticky, no vznikol až v roku 2014.

keď som odtiaľ išiel prvý raz, domáci sa ma cestou na letisko spýtal, čo hovorím po párdňovom pobyte na jeho mesto. Nádherné, povedal som a on sa okamžite ironicky zasmial. Vraj, že čo n-a-o-z-a-j hovorím na jeho mesto. Radšej som mlčal. Pán Djordje mal statnú postavu juhoslovanského zápasníka, kľúče od auta a ja vtedy ešte neopísateľný pocit, že sa mi to mesto n-a-o-z-a-j páči. Vyrývať som však už nechcel.

Skopje je naozaj zvláštne mesto. Po mesiacoch a rokoch premýšľania sa mi najviac osvedčili prirovnania k počítačovým hrám. Skopje je ako také San Andreas z GTA alebo Lost Heaven z Mafie. Je tu všetko, po čom po oddychu bažiaci turista/hráč túži, no zároveň je to až komicky koncentrované na jednej hromade. Načo programovať nudné predmestia, keď stačí všetko naskladať vedľa seba do centra?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite