Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zatiaľ neobjavený raj

.frédérique Hazéová .lifestyle .dovolenka

V jedno februárové ráno sme sa rozhodli spraviť si vo Vietname voľný deň. Vybrali sme sa na malý ostrov, o ktorom sme sa veľa nedočítali, ale o to viac nás lákal. Ráno sa nám podarilo zaspať, no po divokom behu do prístavu sme úspešne naskočili na loď plnú Vietnamcov.

počas dvojhodinovej cesty nás hypnotizovali bizarné hudobné klipy plné smiešnych zápletiek, rodinných príhod a mužov preoblečených za ženy. Zhruba v polovici nám (alebo skôr mne) plavbu prerušil znepokojujúci pavúk, ktorý prebehol po náprotivnom sedadle. Náš deň sa ďalej niesol v znamení hmyzu, keď na priateľa Tomáša na ostrove vybehol obrovský šváb. Hrdinsky som ho zachránila a okolostojaci Vietnamci zase raz nechápali, prečo sa vzrušujeme. 
Náš výlet pozastavil podozrievavý policajt, ktorému sme sa nepozdávali. Z masy Vietnamcov valiacich sa z lode sme totiž trocha vytŕčali (Tomáš doslovne) a policajt začal zisťovať, čo tam preboha hľadáme. Zachránila nás mladá Vietnamka v červených šatách. Policajta upokojila úsmevom, on si zapísal naše pasy a pustil nás objavovať. 
Mladá žena nám pomohla vysvetliť, že nepotrebujeme drahú vyhliadkovú plavbu, že nám bude stačiť jeden motocykel. Okolo ostrova sa vybrala s nami, ukázala nám domček so stráženými kosťami veľryby a nakoniec nás poslala na pláž. Po belostnom piesku sa preháňali kraby a na pláž dopadal tieň z kokosových stromov. 
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite