Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ostrov na objednávku

.frédérique Hazéová .lifestyle .dovolenka

Po týždňoch trmácania sa pomedzi ryžové polia, po skorých ránach a neskorých príchodoch, ale aj stretnutiach iného druhu s kliešťami a švábmi, sme s priateľom Tomášom dorazili na poslednú zastávku našej vietnamskej cesty.

Ostrov na objednávku TOMÁŠ HALÁSZ Zelené plochy na ostrove ustupujú turistom a developerom.

ostrov PhuQuoc (nepíš ako počuješ) mal byť malým rajom, kde načerpáme psychické aj fyzické sily a vrátime sa takmer ako z dovolenky. 

Na ostrove sme si prvýkrát v živote rezervovali izbu v rezorte. Nebolo to v pláne, ale v čase, keď sme konečne začali hľadať ubytovanie, boli tie privátne dávno preč. Rezort sa však zdal byť malý, nevyumelkovaný a neizolovaný od ostrova. A izby mali na fotkách sklenené okná, čo – ako sme pri hľadaní zistili – nemusí byť samozrejmosť. 

Vietnam si nás oboch podmanil. Zamilovali sme sa do malých pouličných reštaurácií s plastovými detskými stoličkami. Obľúbili sme si ľudí, čo sa smiali na vysokom a chudom Tomášovi, ktorý sa do tých stoličiek snažil zmestiť. Tomášov (údajne) veľký nos fascinoval dámy na trhu a mňa uchvátila nonšalantnosť, s akou prenášali rozmerné náklady na motorkách. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite