Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Benátsky skvelý záchod

.eva Čobejová .lifestyle .dovolenka

Keď je človeku veľmi dobre, začne vymýšľať. Či by mu náhodou nemohlo byť ešte lepšie. Bolo nám dobre v chorvátskej Rovinji, ale vymysleli sme si výlet. Loďou do Benátok.

Benátsky skvelý záchod KARL THOMAS/ALLOVER PHOTO/PROFIMEDIA Preplnené Benátky treba v lete obchádzať.

ešte aj dnes, po rokoch, keď si na to spomeniem, tak mi príde mierne nevoľno. No jednoducho, nechali sme sa zlákať na jednodňový výlet loďou z Rovinju do Benátok. Veď prečo nie? Čo budeme vylihovať na pláži? Ideme trochu oživiť spomienky a pripomenúť si to bohaté mesto obchodníkov, námorníkov a umelcov. Už cestou v lodi som začala tušiť, že to nebol ideálny nápad. Zloženie lode bolo veľmi medzinárodné, ale pozornosť pútala iba jedna, s prepáčením, ruská rodina. Nie, nekričte, že som rusofóbka. Som milovníčka Tolstého, Čechova, Čajkovského aj Puškina a z ruštiny som zmaturovala na jednotku. Mladí manželia s dcérou nám predvádzali, ako sa má dovolenkovať. Hneď v skoré ráno si objednali šampanské a ešte všelijaké drinky, a potom ako jediní využili ponuku suvenírov, ktoré predávali stewardky na palube lode. Ešte cestou do Benátok nakúpili všelijaké predražené škrabošky, plastové gondoly a podobné nezmysly. Boli rozjarení, vytešení aj hluční. Aspoň sme sa my ostatní nenudili a videli, ako si bohatí Rusi vedia užívať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite