Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 26/2018

.lifestyle .treba

TREBA VIDIEŤ herecké predstavenia ● TREBA SPOZNAŤ pohľad okupantov ● TREBA OSLÁVIŤ Žltú ponorku ● TREBA PRESKÚMAŤ Príbeh slovenského dizajnu ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Idealista verzus výrastkovia

TREBA VIDIEŤ herecké predstavenia

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s herečkou Zuzanou Fialovou bavili aj o predstaveniach, ktoré dávajú hercovi príležitosť dobre si zahrať: „Predstavenie Perníková dáma je herecká inscenácia s dramatickými charakterovými rolami. Vzťahy sú mimoriadne obnažené, napriek tomu, že čo veta, to bonmot. Mali sme z toho radosť a počula som aj taký názor, že je to najlepšia inscenácia tejto sezóny. Ani sekundu sme sa nesnažili podliezť latku samotného autora, ktorý je veľmi duchaplný.“ Najbližšie môžete Zuzanu Fialovú v Perníkovej dáme v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava vidieť až v septembri, ale tento týždeň si jej herectvo môžete vychutnať v utorok v SND v predstavení Richard III. 

TREBA SPOZNAŤ pohľad okupantov 

V minulom čísle sme priniesli rozsiahly rozhovor s Petrom Kerekešom, producentom mimoriadneho filmového dokumentárneho projektu Okupácia ´68, ktorý mal vo štvrtok premiéru na  MFF Art Film Fest. Ak ste mali pocit, že o okupácii Československa v roku 1968 už viete všetko, pri tomto filme pochopíte, že stačí zmeniť uhol pohľadu a známe udalosti získajú úplne nový rozmer.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite