Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 25/2018

.lifestyle .treba

TREBA VIDIEŤ Transformery ● TREBA KRÁČAŤ 100 (k)rokov Československa ● TREBA SA DIVIŤ v Starej Turej ● TREBA ÍSŤ von ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Od secesie k expresionizmu

TREBA VIDIEŤ Transformery

V rozhovore pre rubriku Sedem nerestí a cností sme sa s výtvarníkom Erikom Binderom rozprávali a originalite v umení: „Nič originálne som nevymyslel. V dnešnej dobe musíme prehodnotiť originalitu umelca, sólista neexistuje, naučili sme sa veci od učiteľov, okopírovali sme a ďalej sa s tým hráme. Veľa používam recyklované materiály z druhej ruky, aj to, čo teraz prezentujem na výstave, vzniklo z toho, čo som fotil niekedy v roku 2005. Aj objekty sú secondhandy od známych. To sa týka aj myšlienok, trendov, idem za davom ako posledný a pozbieram smeti zo zeme. V rámci kruhu som aj tak prvý, aj keď som posledný.“ Výstava Transformery v bratislavskej Galérii White&Weiss Contemporary Art potrvá do 6. júla. 

TREBA KRÁČAŤ 100 (k)rokov Československa

Aké je osviežujúce urobiť z mesta priestor výstavy! Bez toho, aby sa presunula jediná z menej známych dominánt Banskej Bystrice, do konca júna tvoria expozíciu 100 (k)rokov Československa – vďaka nápadu historičky Hany Chorvátovej a nadšeniu aktivistov z Centra komunitného organizovania, ale aj vďaka ďalším ľuďom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite