Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 24/2018

.lifestyle .treba

TREBA SA STAŤ skalným divákom ● TREBA OVLÁDNUŤ Žilinský kraj hudbou ● TREBA DAROVAŤ Kvapku krvi v divadle ● TREBA SI POZRIEŤ divadelnú omladinu ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Labutia pieseň španielskej inkvizície

TREBA SA STAŤ skalným divákom

V rozhovore s hercom a režisérom Martinom Hubom sme sa rozprávali aj o jeho najväčšej srdcovke, hre Popol a vášeň podľa románu Sándora Máraia Sviece dohárajú. „Hráme to už takmer 12 rokov, pomaly 200 repríz. Keď to doniesla dramaturgyňa, hneď som jej ponúkol náhradný titul. Toľko textu, to bude náročné, kde chceš u nás nájsť publikum na takúto fajnovú záležitosť? Budeme to hrať päťkrát a dosť. Na moju veľkú radosť som sa veľmi pomýlil. Vytvorilo sa také zvláštne skalné publikum, mnohí to videli niekoľkokrát.“ Popol a vášeň v tejto sezóne hrajú ešte 26. júna, novú inscenáciu Pred západom slnka 20. júna. Väčšina predstavení, v ktorých hrá Martin Huba, je zvyčajne veľmi rýchlo vypredaná, ale nezúfajte, v novej sezóne ich budú stále hrať.  

TREBA OVLÁDNUŤ Žilinský kraj hudbou

V Žilinskom kraji pribudne nový medzinárodný hudobný festival Pro musica nostra. Začína sa už túto nedeľu 17. 6. a pokračovať bude až do tej ďalšej. Festival vznikol z myšlienky založiť dlhodobú tradíciu podujatia zameraného na prezentáciu klasickej hudby na špičkovej interpretačnej úrovni.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite