Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Solo pre nás

.juraj Malíček .lifestyle .zásah

Hviezdne vojny ma chytili presne v tom veku, ako mali. Začiatok osemdesiatok, železná opona stojí pevne, nevyzerá, že by sa mala zrútiť. Aspoňže cez ňu fúka, minimálne do tej miery, že sa tu dajú vidieť filmy spoza nej. 

Solo pre nás Jonathan Olley/Lucasfilm via AP/SITA

nie masovo, príslušné zariadenie, video, rozhodne nie je súčasťou štandardizovanej socialistickej normalizačnej domácnosti, ale zopár stovák už ich tu je. A kde je video, tam sú diváci. Tridsať Husákových detí, nasúkaných do panelákovej obývačky bytu tri plus jeden  veľkosti, prišlo rovno z iskričkovej schôdze a poďho! Video pozerať.

Star Wars boli toho súčasťou, obohraté kópie s pofidérnym dabingom, ktoré určite nevidelo toľko detí, ako keby boli normálne v kinách, ale to vlastne ani príliš nevadilo, lebo sme si porozprávali. Kto je kto, o čo tam ide a ako to je a hlavne, že sa tam lieta vo vesmíre a bojuje svetelnými mečmi a tie rozprávania boli natoľko farbisté a živé, že stretnutie s dielom samotným mohlo byť až sklamaním.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite