Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 22/2018

.lifestyle .treba

TREBA SA ZOZNÁMIŤ s Neapolom a jeho umením ● TREBA NAKUKNÚŤ do parkov a záhrad Slovenska a Európy ● TREBA OSLÁVIŤ Deň detí ● TREBA SA ZAMERAŤ na verejný priestor ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Klopanie na nebeskú bránu

TREBA SA ZOZNÁMIŤ s Neapolom a jeho umením

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s prekladateľkou Miroslavou Vallovou rozprávali aj o súčasných trendoch v talianskej literatúre: „Zaujímavý jav je, že sa vyhranila skupina spisovateľov, ktorých by sme nazvali neapolských – buď tam žijú alebo píšu o ňom, Neapol ich diela istým spôsobom poznačil. U nás je gro literatúry a autorov sústredených v Bratislave, ale v Taliansku je tých centier mnoho, na rôznych kúskoch krajiny nájdete to najlepšie z literatúry a s fungujúcim podhubím a okolím.“ Dozvedieť sa niečo o Neapoli ako nekonečnej inšpirácii talianskych umelcov všetkých žánrov budeme mať možnosť počas celého júna, pretože v Bratislave sa začína festival Dolce vitaj. 

TREBA NAKUKNÚŤ do parkov a záhrad Slovenska a Európy

Desiaty ročník podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad má stále rovnaký cieľ: zdôrazňovať a oslavovať hodnoty najmä historických parkov a záhrad a zapájať ľudí do ich aktívnej ochrany. Tento rok je súčasťou Európskeho roka kultúrneho dedičstva 2018 a jeho hlavnou témou sú Záhrady Európy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite