Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 21/2018

.lifestyle .treba

TREBA SPOZNAŤ Biele vrany ● TREBA SA VRÁTIŤ S cirkusom do záhrady ● TREBA SKOMBINOVAŤ dva svety Alfonza Muchu ● TREBA SPOZNAŤ fotografa Houellebecqa ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Teplé miestečko nie je vždy výhra

TREBA SPOZNAŤ Biele vrany

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s režisérom Robertom Švedom rozprávali aj o sérii filmov o bielych vranách, ktoré aktuálne vysiela RTVS. „Dlhodobo spolupracujem s Alianciou Fair play a Via Iuris, nakrúcam pre nich filmové portréty ocenených osobností. Tak som spoznal tých odvážnych ľudí a napadlo mi o nich natočiť niečo viac. Preto sme spolu vymysleli sériu dokumentov a ja som zrealizoval pilotný diel Korupčná výchova, ktorý bol o školstve.“ Pilotný diel má 52 minút a už bol odvysielaný. Zvyšných šesť dokumentov má 26-minútovú dĺžku a RTVS ich uvádza vždy na Dvojke v pondelok o 21.20 hod. Tento pondelok to bude dokument Neviditeľné deti. 

TREBA SA VRÁTIŤ S cirkusom do záhrady 

Nezabudnuteľný víkend plný divadla, nového cirkusu a živého súčasného umenia Cirkular't (25. až 27. mája)  opúšťa Bratislavu, ale rozloží svoje maringontky, šapitá a lietajúcich akrobatov len kúsok za ňou, v  Kaštieľskom parku v Stupave. Povrazochodec vysoko nad jazerom, najväčší marionetový cirkus sveta s nadrozmernými zvieracími bábkami, akrobati, divadelníci, kúzelníci, klauni, vzdušné konštrukcie, malé a veľké cirkusové šapitá s hlavným top programom, maringotky, bábkové divadlá, vorkšopy a tréningové zóny, kde si malí a veľkí môžu vyskúšať rôzne cirkusové disciplíny a techniky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite