Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 14/2018

.lifestyle .treba

TREBA VIDIEŤ novú galériu Valorem v Trenčíne * TREBA ZAŽIŤ slávny koncert skupiny MED .pod lampou * TREBA OTVORIŤ Nádvorie v Trnave * TREBA OSLÁVIŤ desať rokov tanečného humoru * TREBA POZERAŤ V TELKE Komu straší vo veži?

TREBA VIDIEŤ Novú galériu Valorem v Trenčíne

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s výtvarníkom a scénografom Ferom Liptákom bavili aj o jeho maľovaní: „Keď robím scénografiu, nemaľujem veľa. Ale každý projekt ma posúva do iného výrazu aj v maľbe. Grafiky, ktoré som naposledy robil, plávajúce ostrovy, boli napríklad dosť ovplyvnené Lajkou. Robím ich na ipade elektronickým perom, tlačím to vo formáte 80x60, všetky tie štruktúry, keď sa zväčšia, to je ako vojsť do fotokomory, objavuje sa to predo mnou. Nové veci som vystavoval v Michalskom dvore, teraz sú v Trenčíne v novej galérii Valorem.  Som tam predskokan, zahrievam steny pre ďalších výtvarníkov.“ Výstava potrvá do konca apríla.

https://www.facebook.com/aukcna.spolocnost.valorem...

TREBA ZAŽIŤ slávny koncert skupiny MED .pod lampou

Med bola hudobná skupina, pôvodom z Bratislavy, založená v októbri 1998.

Začínala ako dvojica Vlada Holinu a Tomáša Ďurovku, počas 14 rokov aktivity sa v kapele vystriedalo niekoľko členov ako Vlado Slama, Peter Prekop a Vlado Wittgruber, Laco Graus, Boris Hochel, Erik Horák, Peter Hajdin a ďalší.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite