Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štyri bonusy sviatkov

.milan Kolcun .lifestyle .hlas východu

Tak, a je to tu opäť. No tentoraz je to akési iné. Po dramatickom pôstnom období, aké sme tu na Slovensku už dávno nezažili, stojíme priamo pred sviatkami Veľkej noci. Všetko bude na pár dní iné, celkom iné.

Štyri bonusy sviatkov Gabriel Kuchta/SITA 28. marec 2013 Bratislava: Omša na Zelený štvrtok počas osláv sviatku Veľkej noci v Dóme svätého Martina

možnosť stať sa lepším človekom neprichádza len raz za život. Je tu pre nás prítomná úplne každú chvíľu života. No sviatky sú na to ako stvorené. Oproti všednému dňu ich podľa mňa charakterizujú tieto bonusy: čas, pokoj, očista a podnet.

Sviatky, aj tie veľkonočné, nám poskytujú čas. Ten čas je už raz taký, že beží tak veľmi rýchlo, až nemáme dostatok času ho prežívať naplno. A zrazu sa počas sviatkov predsa len radikálne spomalí. Nezastaví sa úplne, iba spomalí. Všetkých rozbehnutých vorkoholikov sveta vtedy zachváti panika. A všetkých ostatných zasa zdrví zúfalá nuda. 

„Druhým veľkým bonusom sviatkov je pre mňa pokoj.“

Pomaličky či sviatočne plynúci čas je však aj šancou rekapitulovať, zaplašiť povrchné úsudky, oddeliť dôležité veci od vedľajších a venovať sa len ozajstným prioritám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite