Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Aaron a jeho hra

.filip Olšovský .lifestyle .zásah

Nevýhodou bohatej seriálovej produkcie je, že si pri nej človek odvykne od filmov. Tých dvojhodinových celkov, v ktorých sa musí stihnúť všetko vrátane povinných predstavovačiek postáv a ich histórie.

archaická nuda, ktorá ma dobehne takmer pri každej návšteve kina. A potom to z ničoho nič príde. Vyše dvojhodinový film, ktorý je vzrušujúcejší a obsahovo plnší, než všetky tie osemhodinové netflixy dokopy.

Volá sa Molly a jej hra a práve beží aj v našich kinách. Je postavený na reálnom príbehu bývalej lyžiarky Molly Bloomovej, ktorá po predčasnom konci kariéry začala prevádzkovať tajné pokrové herne pre prominentov. Už z jednovetného popisu to znie ako pútavá zápletka. No ešte oveľa zaujímavejšia začne byť v momente, keď si pozriete, kto pôvodne knižný príbeh previedol na filmové plátno. Volá sa Aaron Sorkin a v dnešnom Hollywoode by ste len ťažko hľadali väčšieho frajera.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite