Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Veľký Pixar

.juraj Malíček .lifestyle .zásah

Písal sa rok 1995. Dňa 22. novembra prišiel do kín prvý celovečerný digitálne animovaný film vôbec a zároveň prvý celovečerný film štúdia Pixar, snímka Toy Story. 

dnes fúzatá klasika, ktorá sa dočkala dvoch pokračovaní a tretie, Toy Story 4, uvidíme v kinách na rok v lete. Pixar sa odvtedy stal celkom zaslúžene jedným z najväčších hollywoodskych hráčov, chvíľu dokonca vlastnil Disneyho, teda štúdio, ktorého bol divíziou, a ako to je dnes, ani len netuším. V tomto kontexte je dôležité, že špecifická pixarovská poetika akoby sa stala novým kánonom animákov, takže ako pixarovské pôsobia aj snímky, ktoré nie sú od nich, a Pixar sám nakrútil pár filmov, ktoré jeho obrovský kredit znížili. 

Napriek tomu však pixarovky stále nie sú len také hocijaké 3D animáky, ale sú to tie naj. Najlepšie, najbystrejšie, najpôvodnejšie. Toy Story, Príbeh chrobáka, Príšerky, Hľadá sa najprv Nemo, potom Dory, Rodinka Úžasných, Autá, Ratatouille, WALL-E, Hore, Neskrotná, V hlave, Dobrý Dinosaurus a aktuálne snímka Coco, devätnásty celovečerný film štúdia Pixar. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite